Nyheter

Den islamske staten tar kontroll over syrisk base

Islamistgruppen har tatt kontrollen over den militære flybasen Tabqa i Syria, den siste gjenværende syriske militærbasen i Raqqa-provinsen.

Det melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) og statlige syriske medier.

Ifølge SOHR pågikk det søndag fortsatt kamper i utkanten av flybasen, men at islamistgruppen Den islamske staten (IS) hadde kontrollen over selve basen. Statlig syrisk TV melder at regjeringssoldatene satt i gang en «evakuering» av flyplassen etter harde kamper.

Krigere fra IS har forsøkt å ta kontrollen over Tabqa siden tidlig i august, men trappet opp innsatsen med kraftige angrep fra tirsdag.

Raqqa-provinsen har blitt en høyborg for IS, som kontrollerer provinshovedstaden. Gruppen har også erklært et «kalifat» i området den kontrollerer i Syria og Irak.

Ifølge SOHR trakk krigere fra IS seg søndag tilbake fram områdene nord for Homs i vest. Ingen offisiell forklaring er gitt, men krigerne så ut til å bevege seg mot områder under sterkere kontroll av IS. Krigere fra den rivaliserende Nusrafronten skal ha rykket inn og tatt kontroll i etterkant av tilbaketrekkingen.

Syriske styrker skal søndag ha drept 32 opprørere i et bakhold i Daraa-provinsen i sør.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter