Nyheter

Styreleder i Sjømannskirken åpner for Myhre-comeback

Audun Myhre «er ikke diskvalifisert fra å være kandidat» når generalsekretær-jobben i Sjømannskirken skal besettes igjen, sier Kjell Nordstokke.

Sjømannskirkens nye styre er sterkt kritisk til måten deres forgjengere raskt og resolutt presset ut Audun Myhre som generalsekretær i vår.

LES MER: Styret i Sjømannskirken er kritisk til Myhre-vrakingen

Styreleder Nordstokke presiserer overfor Vårt Land at spørsmålet om ansettelse av ny generalsekretær ikke har vært en del av styrets drøftinger så langt. Den saken tar styret fatt på etter generalforsamlingen og 150-årsjubileumsfeiringen i Bergen siste helgen i august.

– Dyktig leder. – Er det utenkelig at Audun Myhre kommer tilbake i generalsekretærjobben?

– Myhre er en dyktig leder, og det er klart at han ikke er diskvalifisert fra å være kandidat til denne stillingen, svarer Nordstokke.

– Hyggelig attest. – Det er en hyggelig attest å få fra en som har mye innsikt i hva jeg har gjort om generalsekretær, repliserer Audun Myhre.

LES OGSÅ: Audun Myhre fornøyd med kritikk mot dem som sparket ham

I mars måte han brått slutte som toppleder i Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet.

Myhre vil ikke svare på om han selv ønsker å vende tilbake til generalsekretær-jobben, dersom det blir en aktuell problemstilling.

– Jeg tror fortsatt at hovedstyret vil håndtere rekruttering av generalsekretær på en god måte. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer om dette, sier Myhre.

Ja til invitasjon. Hovedstyreleder Kjell Nordstokke opplyser at Myhre er invitert som gjest til Sjømannskirkens jubileum i Bergen den siste langhelgen i august.

– Jeg har takket ja til invitasjonen, bekrefter Myhre.

– Kommer du også til å være til stede på forhandlingene under generalforsamlingen?

– Nei. Det er ikke naturlig. Jeg har ingen rolle i den sammenhengen. Men jeg gleder meg til å være med på jubileumsfesten, svarer Audun Myhre.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter