Nyheter

Audun Myhre fornøyd med kritikk mot dem som sparket ham

Eksgeneralen er glad for at det nye styret i Sjømannskirken er kritiske til måten han ble behandlet av det forrige styret.

25. mars måtte han brått forlate generalsekretær-jobben i Sjømannskirken. Etter mandagens hovedstyremøte sendte et samlet styre ut en uttalelse der det fremkommer tydelig kritikk av det forrige styrets håndtering av saken. Sjømannskirkens nye topporgan er sterkt kritisk til måten deres forgjengere raskt og resolutt presset ut Myhre. Samtidig lettes det litt på lokket om hva som lå til grunn for at det skar seg mellom generalsekretæren og deler av styret.

Myhre er fornøyd med uttalelsen:

– Her sier styret at denne prosessen og de utfordringene som var der, burde vært håndtert på en annen måte og at det ikke var grunnlag for måten den ble håndtert på. Jeg forstår det nye styret som om de mener utfordringene i organisasjonen burde vært løst på en annen måte enn det som ble resultatet i mars, sier Myhre til Vårt Land.

LES MER: Styret i Sjømannskirken er kritisk til vrakingen av Myhre

– Ganske unødvendig. Til NRK-Sørlandet sier Myhre at han «håper folk nå skjønner at dette var ganske unødvendig».

Han mener at uttalelsen som det nye styret i Sjømannskirken kom ut mandag kveld, med etter sitt styremøte, sier mye om hva denne saken handler om – og ikke handler om.

– Jeg føler styret har sagt såpass mye at de som har vært opptatt av denne saken slår seg til ro med den forklaringen som nå kommer, sier Myhre til Vårt Land.

– Hadde du ønsket at styret gav mer informasjon om sakens bakgrunn enn de gjør i sin uttalelse denne uka?

– Jeg skjønner at man ikke går inn på detaljer. Da er man raskt over på personrelaterte opplysninger som ikke hører hjemme i en slik uttalelse.

LES MER: Myhre ville bli kvitt «kompiskultur»

Ryktespredning? – Har du opplevd ryktespredning og usaklige spekulasjoner om hva som lå til grunn for at du så plutselig måtte slutte som generalsekretær?

– Min opplevelse er at folk har undret seg og lurt på hva dette handler om. Det jeg har lest og hørt har vært saklig, svarer Audun Myhre.

Det har stormet i Sjømannskirken siden Audun Myhre måtte slutte. For første gang i organisasjonens 150-årige historie måtte det innkalles til ekstraordinær generalforsamling 14. juni, fordi det var krisestemning blant ansatte, tillitsvalgte og støttespillere, og fordi det ikke lenger var styremedlemmer igjen.

Det nyvalgte styret med Kjell Nordstokke som leder, fikk følgende bestilling fra møtet i juni: «Gå inn i prosessen rundt tidligere generalsekretærs avgang og på selvstendig grunnlag foreta en vurdering av denne så snart som mulig».

LES MER: Slik fikk Myhre styret mot seg

Løp løpsk. Nå er denne jobben gjort. De nye kostene mener at det gamle styret tolket situasjonen for dramatisk og at styret satte i gang en prosess som veldig fort løp løpsk.

– Jeg har hatt en konstruktiv, nyttig dialog med den nye styrelederen, noe jeg mener har vært til beste for både Sjømannskirken og meg, sier Myhre.

Den nye styreledelsen gav ham også innsyn i konsulentrapporten om ledelse i Sjømannskirken, en rapport som var viktig i styrets begrunnelse for at det var nødvendig at Myhre måtte slutte som generalsekretær. Han fikk imidlertid lov av det forrige styret til å lese denne rapporten.

– Ingenting av det jeg nå leste i rapporten var ukjent eller overraskende for meg, bemerker Audun Myhre.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter