Nyheter

Iraks kurdere får våpen for å kjempe mot ISIL

De kurdiske, selvstyrte styrkene i Nord-Irak har overraskende fått våpen fra landets myndigheter. Flyet med ammunisjon landet i byen Arbil fredag.

Det militære samarbeidet kom høyst uventet på USA, sier en anonym tjenestemann til Reuters om flyet med ammunisjon som landet i den kurdiske provinshovedstaden Arbil fredag.

– Vi har sett et uventet samarbeid mellom Arbil og Bagdad i kampen mot ISIL. Ikke bare i form av samtaler, men av faktisk støtte, sier tjenestemannen.

Også Obama-administrasjonen jobber med irakiske myndigheter for å sikre at kurdiske forespørsler om ressurser, deriblant våpen, blir møtt «så fort som mulig», heter det fra Det hvite hus.

Samme kveld sa visepresident Joe Biden av USA vil støtte Irak i kampen mot ISIL, men understreket at landet må jobbe hardere for å forme ny regjering.

Irak fikk ny nasjonalforsamling 30. april, men har ikke klart å bli enige om hvem som skal lede landet videre. Statsminister Nuri al-Maliki har sittet i to perioder, har fått kritikk for utelukkende være opptatt av å sikre sin egen makt.

Torsdag sa talsmann Josh Earnest i Det hvite hus at forholdene i Irak er en konsekvens av et politisk lederskap som er i ferd med å ende i en humanitær katastrofe.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter