Nyheter

Forlot surrogatbarn med Downs syndrom

Et australsk par forlot et barn med Downs syndrom hos barnets thailandske surrogatmor. Nå har en støttekampanje for barnet samlet inn over 700.000 kroner.

Det nå seks måneder gamle barnet, som heter Gammy, har også en alvorlig hjertefeil. Den 21 år gamle thailandske moren ble forlatt med barnet, ettersom det australske paret bare ønsket guttens friske tvillingsøster.

Nektet abort. Gammy har behov for umiddelbar legehjelp, men moren har ikke råd til å betale for behandlingen. Moren fikk vite om Gammys tilstand fire måneder ut i svangerskapet, men nektet å følge det australske parets oppfordring om å ta abort fordi det strider imot hennes buddhistiske tro.

– Jeg har valgt å beholde ham, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier hun til ABC News.

En donasjonsside på internett har derimot samlet inn over 700.000 kroner til behandlingen av barnet. Moren ble for øvrig betalt om lag 100.000 kroner for å være surrogatmor.

Statsminister: – Illustrerer fallgruver. Surrogati-organisasjonen Surrogacy Australia frykter hendelsen vil kunne bidra til at Australia forbyr internasjonal surrogati. Australias statsminister Tony Abbott mener hendelsen er svært uheldig:

– Dette illustrerer noen av fallgruvene i denne bransjen, sier Abbott.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter