Nyheter

MIFF-ledere mottar drapstrusler

Israelstilhengere får e-poster, sms og telefonoppringinger fra personer som ønsker dem døde.

«Jeg håper noen skyter hver eneste en av dere». «Brenn langsomt i helvete, jævla barnemordere». Dette er noe av innholdet i e-poster som ledelsen i den israelsvennlige organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) har mottatt den siste tiden.

– Det er en stor belastning, ikke bare for meg, men også for andre aktive i MIFF-ledelsen og deres familier, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Organisasjonen har blitt en av de mest markante, Israelsvennlige stemmene i den norske debatten rundt Midtøsten-konflikten. Etter at det brøt ut væpnede kamphandlinger mellom israelske og palestinske myndigheter på Gaza i juli, har MIFF vært ute i media for å rette opp det de mener er en skjev dekning av konflikten.

LES OGSÅ: Ber hetsede journalister holde seg borte fra sosiale medier

Det har fått alvorlige konsekvenser, i form av trusler. Myrland forteller at han og andre i MIFF-ledelsen mottar trusler gjennom e-poster, sms'er og telefonoppringninger.

– Det tiltar veldig i perioder der konflikten tilspisser seg, sier han.

Vil anmelde. Vårt Land har fått tilgang til noen av de truende e-postene som organisasjonen har mottatt.

• «(...) Jeg håper noen skyter hver eneste en av dere. (...) Skal ikke se bort i fra at det vil skje. Jeg driver ikke med vold eller drap. Men det finnes mange andre der ute!(...)».

• «Brenn langsomt i helvete, satans barnemordere! Løgnere og historieforfalskere! (...) Konsekvensen for dere er at dere pr idag støtter barnedrap og bombing av totalt uskyldige! Dere vet det! Derfor må dere få det.... En etter en...»

• «Dere er terrorister og håper å se verden uten dere terroreister en gang».

LES OGSÅ: Israel-venner øker oppslutningen i Norge

Myrland sier MIFF-ledere også har fått SMS og oppringninger på privattelefor med lignende trusler.

Etter at Midtøsten-konflikten blusset opp i juli fikk MIFF mye å gjøre, midt i ferieavviklingen. Derfor har de ikke fått tatt stilling til om de skal politianmelde truslene.

– Men det er helt åpenbart at noen av de groveste eksemplene vil bli politianmeldt.

LES OGSÅ: Tok ingen sjanser under Israel-demonstrasjon

Les mer i Vårt Lands papirutgave lørdag 2. august:

– Jeg ville bare hetse, ikke drapstrue, sier en som står bak de truende epostene.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter