Nyheter

‘Terror har ingen religion’

Leder Awais Ejaz i organisasjonen Minhaj Ungdom mener det er viktig å holde hodet kaldt og ikke trekke forhastede slutninger om terrortrusselen.

– Nå er det viktig ikke å stigmatisere eller generalisere, slik noen gjorde i tiden rett etter terrorangrepene 22. juli. Vi vet ikke nok om hvem som står bak det planlagte angrepet. Jeg håper PST fortest mulig får tak i de som står bak, slik at vi kan føle oss trygge igjen, sier han.

– Ingen link til islam. Ejaz tror nordmenn flest er såpass oppegående at de ikke sidestiller ekstreme islamister med norske muslimer.

– Jeg tror folk har lært av 22. juli. Uansett om de som står bak trusselen er muslimer, har de ingen link til islam eller oss. Terror har ingen religion, sier han.

LES OGSÅ: Ser muslimhatet blusse opp

Kommentarfeltene på nett inneholder allerede en del innvandringsfiendtlig grums, som kobler terrortrusselen med islam og muslimer generelt. Ejaz minner om at norske muslimer er like glade i Norge som andre nordmenn.

– Vi er født og oppvokst i Norge, vi har gått på skole og jobber her. Vi bidrar til samfunnet som alle andre. Og vi fordømmer terrortrusselen som alle andre, sier han.

– Vil leve som vanlig. Ejaz sier han tenker lite på om han selv vil oppleve ubehageligheter knyttet til at han er muslim.

LES OGSÅ: Terrorekspert:  Mer sannsynlig å bli truffet av en bil

– Jeg er ikke redd for å bli stigmatisert eller uglesett. Jeg bekymrer meg mer for den generelle sikkerheten. Folk vil jo bare leve som vanlig.

LES OGSÅ: PST-sjefen mener syriafarerne burde vært stanset

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter