Nyheter

KrF-byks på ny måling

Kristelig Folkeparti går frem 1 prosent på NRKs partibarometer. Arbeiderpartiet har fortsatt over 35 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet har en liten tilbakegang, men får likevel en oppslutning på over 35 prosent for fjerde måned på rad på NRKs partibarometer.

'Veksten fortsatt'. Ap går tilbake 0,5 prosentpoeng til 35,4 prosents oppslutning på NRKs måling i juni. Valgforsker Bernt Aardal forklarer stabiliteten med en vekst man allerede kunne se før valget.

– Litt av den veksten har fortsatt. Noe av problemet for Arbeiderpartiet i tiden før valget i fjor var jo at mange av deres egne velgere satte seg på gjerdet. Partiet hadde også frafall av velgere til andre partier, sier Aardal til NRK.

– Det vi nå ser er at lojaliteten blant egne velgere er ganske stor og det er ikke så mange som setter seg på gjerdet. Det er litt mer en samling, og det er nok litt lettere når man er i opposisjon enn når man hele tiden skal forsvare det som regjeringen i alle tilfeller gikk inn for, sier valgforskeren.

Mindre endringer. For de to regjeringspartiene er det mindre endringer. Størst utslag på målingen har KrF som bykser fram ett prosentpoeng til 5,8 og Venstre som faller 0,8 til 3,8 og dermed havner under sperregrensen. Miljøpartiet De Grønne befester sin posisjon noen hakk over sperregrensen.

Dette er tallenes tale: Ap 35,4 (-0,5), Frp 14,5 (+0,1), Høyre 26,1 (-0,3), KrF 5,8 (+1.0), Rødt 0,9 (uendret), Sp 4,9 (+0,3), SV 3,7 (-0,1), Venstre 3,8 (-0,8), MDG 4,3 (+0,2), Andre 0,6 (+0,2). (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter