Nyheter

Kl 09.00: Høie holder pressekonferanse om reservasjon

Helseminister Bent Høie (H) har innkalt til pressekonferanse om reservasjonsmuligheten for fastleger fredag.

Det skjer dagen etter at KrF-leder Knut Arild Hareide åpnet for å se på alternativer til regjeringens forslag. Hareide uttalte til Vårt Land torsdag at han er villig til å droppe Bent Høies reservasjonsforslag hvis samvittighetsfriheten blir ivaretatt på andre måter.

– KrF kan se på andre løsninger hvis både hensynet synet til kvinnen og legen blir ivaretatt. Hvis ikke ligger reservasjonsmuligheten der. Det som er viktig for oss, er å sikre to hensyn: Leger skal slippe å handle i strid med sin samvittighet, og pasientenes rettigheter skal ivaretas, sa KrF-lederen.

Det er under en uke til høringsfristen om reservasjonsordning for fastleger går ut, engasjementet har vært rekordstort og et stort flertall har uttalt seg negativt til forslaget.

Under regjeringssonderingene i fjor høst inngikk Høyre og Frp en spesialavtale med KrF om å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort. Venstre skrev ikke under avtalen. Høyre, som tidligere var imot å gi fastleger reservasjonsrett, har pålagt sine stortingsrepresentanter å stemme for forslaget når saken behandles i Stortinget.

Helseminister Høie har ment at det er en vesensforskjell mellom dagens forslag om reservasjonsmulighet og tidligere forslag om reservasjonsrett, noe opposisjonen avviser. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter