Nyheter

Erna Solberg: Vil vite homosynet før jeg stemmer

Én av fire kirkemøtedelegater vil ikke si hva de stemte.

En [http://www.vl.no/troogkirke/article937810.zrm kartlegging som NRK] har gjort, viser at en fjerdedel av kirkemøtedelegatene ikke vil fortelle om de stemte for eller mot at kirken skulle vie homofile.

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/troogkirke/article937810.zrm – Feigt av kirkemøtedelegater å hemmeligholde]

Vil vite. Statsminister Erna Solberg, som selv er kirkemedlem, mener at homosynet til kandidatene må frem i lyset. Neste år er det kirkevalg igjen. Erna Solberg [http://www.vl.no/troogkirke/article937412.zrm fortalte onsdag] at hun personlig er for at homofile skal kunne gifte seg i Den norske kirke.

– Når de inviterer alle oss som er medlemmer av Den norske kirke til å stemme, så vil man faktisk vite hva de man stemmer på mener om helt sentrale spørsmål. Jeg ville synes det var helt rimelig å vite hvordan kandidatene stiller seg til dette spørsmålet når jeg skal gå og stemme, sier Solberg til [http://www.nrk.no/norge/nekter-a-rope-hva-de-stemte-1.11670759 NRK].

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/troogkirke/article937412.zrm Solberg vil at kirken skal vie homofile]

Vil ha åpenhet. Begge sider i ekteskapsspørsmålet varsler mobilisering før valget neste år.

– Jeg er for åpenhet. Folk skal vite hvem de stemmer på og hva de menneskene står for. Det tror jeg alle menneskene i Kirkemøtet er veldig positive til, sier daglig leder i foreningen MorFarBarn, Øivind Benestad til [http://www.nrk.no/norge/nekter-a-rope-hva-de-stemte-1.11670759 NRK].

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter