Nyheter

Audun Myhre vil ha åpenhet om slutt-årsaken

Den avsatte sjømannskirkesjefen Audun Myhre sier han tre ganger har bedt om et møte, men at styret ikke ønsker å snakke med ham om taushetsklausulen i sluttavtalen.

I forbindelse med fratredelsen ble det inngått en avtale mellom Myhre og hovedstyret, hvor det også står at partene er enige om ikke å kommentere bakgrunnen. Fortsatt er det derfor en godt bevart hemmelighet hvorfor hovedstyret mente Myhre, som har ledet organisasjonen fire og halvt år, måtte gå.

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/troogkirke/sjomannskirke-flyr-folk-inn-fra-hele-verden-for-a-rydde-opp/ Sjømannskirken flyr folk inn fra hele verden for å rydde opp]

– Tre henvendelser. Vårt Land kjenner til at ansatte og andre som har fulgt denne saken lurer på om Myhre selv har ønske om å legge lokk på informasjonen, og at det er av hensyn til ham at hovedstyret ikke vil eller kan si noe om grunnen til at han måtte gå.

– Hvorfor kan du ikke frita hovedstyret fra klausulen i deres avtale om at de ikke kan uttale seg om årsaken til avslutningen av ditt ansettelsesforhold?

– Jeg har forståelse for at det er behov for å vite mer om hva som lå bak styrets beslutning. Derfor har jeg tre ganger foreslått overfor nåværende styreleder at vi møtes for å se hvordan man kan gi mer informasjon enn det styret hittil har gjort. Men disse invitasjonene har ikke resultert i noe møte, sier Myhre.

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/troogkirke/medarbeiderne-i-sjomannskirken-ble-overrasket-over-audun-myhres-avgang/ Medarbeiderne i Sjømannskirken ble overrasket over Audun Myhres avgang]

Vil ikke møte. – Hva slags respons har du fått på henvendelsene?

– At det er ikke er noe ønske om møte.

– Hva ville budskapet ditt ha vært?

– Det vil jeg ikke si noe mer om, svarer Audun Myhre.

Vårt Land har stilt følgende spørsmål til konstituert hovedstyreleder, Nora Blaasvær: – Hvorfor har du svart nei til møte med Myhre om dette?

Hun svarer:

– Styret og jeg forholder oss fortsatt til avtalen vi har inngått med Audun Myhre, og det er ikke aktuelt for oss å kommentere prosess eller eventuell kontakt mellom partene i media.

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/troogkirke/audun-myhre-forlater-sjomannskirken-etter-uenighet-med-styret/ Audun Myhre forlater Sjømannskirken etter uenighet med styret]

25. mars. Bråket i Sjømannskirken begynte tirsdag 25. mars, da organisasjonen sendte ut en melding om at generalsekretær Audun Myhre fratrådte, grunnet «ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover».

I løpet av den neste uken trakk to styremedlemmer seg fordi de var uenig i bakgrunnen for og avgjørelsen om Myhres avgang, og to konstituerte styreledere og hele styret sa takk for seg med henvisning til «manglende tillit i organisasjonen».

Massivt press. Men selv om hovedstyret stilte sine plasser til disposisjon, fortsetter ropet etter å få vite mer – både blant ansatte og blant Sjømannskirkens mange støttespillere.

Styret har innkalt til ekstraordinær generalforsamling i Bergen lørdag 14. juni. Der skal nytt hovedstyre velges. Deres første oppgave blir å ansatte generalsekretær.

Medlemmer av generalforsamlingen vil utvilsomt også stille spørsmål om bakgrunnen for at Myhre måtte gå fra toppjobben i Sjømannskirken.

Opprydning. Et sentralt tema i opprydningen i Sjømannskirken har vært en konsulentrapport som er utarbeidet.

Rapporten skal ha handlet om samhandling i ledergruppa ved hovedkontoret, ledergruppas sammensetning, kompetanse og samhandling mellom hovedstyret og ledergruppa.

Det hersker stor tvil om andre enn den tidligere, konstituerte styrelederen, Einar Askvig, har sett denne rapporten.

Nora Blaasvær som nå er konstituert styreleder, har ikke svart på Vårt Lands spørsmål om hun har lest rapporten.

Får ikke lese. – Har du, Audun Myhre, lest konsulentrapporten som ble utarbeidet om ledelse i Sjømannskirken?

– Jeg har ikke lest rapporten, men jeg har fått referert noe av innholdet. Jeg har bedt om å få lese rapporten, men det ønsket har hovedstyrets leder ikke ønsket å imøtekomme, svarer Myhre.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter