Nyheter

– Ikke tilstrekkelig etterforskning av familievold

Riksadvokaten mener politiets etterforskning i familievoldssaker ikke er tilstrekkelig, særlig overfor foreldre som ikke griper inn i barnemishandling.

Det skriver Bergens Tidende.

– I en del saker har ikke etterforskningen vært tilstrekkelig grundig, spesielt når det gjelder spørsmålet om passiv medvirkning, sier Tor-Aksel Busch.

Ifølge Bergens Tidende har påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot foreldre for passiv medvirkning til vold til sammen sju ganger siden 2010. Tre av disse har endt med frifinnelse av den passive forelderen.

Kun tre personer er dømt for passiv medvirkning til vold mot sine barn. Blant disse er moren til avdøde Christoffer Gjerstad Kihle (8), som i mars i fjor ble dømt til ett og et halvt års fengsel for passiv medvirkning til sønnens død.

– Det gjør det spesielt viktig med grundig og god etterforskning rettet inn mot sentrale problemstillinger. Her har vi gjort et betydelig arbeid. Sentrale personer i politiet som jobber med etterforskning av vold mot barn, bør nå være kjent med de sentrale problemstillingene knyttet til passiv medvirkning, sier riksadvokat Busch.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter