Nyheter

Stort rakettangrep fra Gaza mot Israel

Palestinske islamister har gjennomført det største rakettangrepet på lang tid mot mål i det sørlige Israel. Israelske ledere sier de vil slå kraftig tilbake.

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig har tatt på seg ansvaret for rakettene. Angrepene var en hevnaksjon etter at tre palestinere dagen før ble drept av en israelsk rakett, het det i en kunngjøring.

– De har nå passert 50 raketter, og de fortsetter å skyte, sa en kilde i sikkerhetstjenestene i Israel til nyhetsbyrået AFP onsdag ettermiddag.

Ifølge avisa Jerusalem Post skjøt israelsk artilleri onsdag granater mot «to mål knyttet til infrastruktur for terrorisme». Antirakettsystemet, som kalles Jernkuppelen, skal ha ødelagt to av rakettene som ble avfyrt, het det på avisens nettsider.

Israelske kampfly gjennomførte i tillegg angrep mot en rekke mål på Gazastripen.

Krever reokkupasjon. Israelske myndigheter oppfordret alle innbyggere som bor i en avstand på 40 kilometer eller mindre fra Gazastripen, til å holde seg i tilfluktsrommene.

Israel vil slå kraftig tilbake, advarer statsminister Benjamin Netanyahu.

– Vi vil fortsette å slå tilbake mot dem som ønsker å skade oss. Vi vil skride svært kraftfullt til verks mot dem, sier han.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman, som leder det høyreorienterte partiet Yisrael Beiteinu, mener angrepet er så alvorlig at Israel på nytt bør okkupere Gazastripen.

– Etter et angrep som dette, en kryssild med mer enn 50 raketter, er det ikke noe annet alternativ enn en full reokkupasjon av hele Gazastripen, sier han til fjernsynskanalen Channel 2.

Israel trakk seg ut av Gazastripen i 2005.

Gir Israel skylden. Den palestinske bevegelsen Hamas, som har makten på Gazastripen, gir på sin side Israel skylden for opptrappingen.

– Vi advarer mot konsekvensene av enhver opptrapping, og vi understreker at palestinerne har rett til å gjøre motstand for å forsvare seg, sier islamistgruppens talsmann Ihab al-Ghassin.

Åtte av rakettene som ble avfyrt mot Israel, traff urbane områder, ifølge den israelske hæren. Én slo ned i nærheten av et bibliotek i byen Sderot, mens en annen slo ned like ved en bensinstasjon. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter