Nyheter

KrF-er vil ha gratis prevensjon til alle under 25

KrFs helsepolitiske talsperson, Olaug Bollestad, sier et utvidet tilbud om gratis prevensjon til alle under 25 år er nødvendig for å få ned antallet aborter i Norge.

Olaug Bollestad tar til orde for å tenke nytt i abortsaken.

– Vi må ta en diskusjon om hvordan vi kan legge til rette for at aborttallene går ned, sier Bollestad til Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: KrFs søsterparti støtter selvbestemt abort

I 2012 ble det utført 15.216 aborter i Norge. Tallene har holdt seg stabile i mange år med en svakt fallende tendens fra 14-15 aborter per tusen kvinner i aldersgruppen 15-49 år på 80-tallet, til 12-13 aborter per tusen kvinner i samme aldersgruppe de siste årene.

Bollestad mener tallene er dramatiske og mener tidligere seksualundervisning kan være viktig for å få ned tallene.

LES OGSÅ: Parti-topp ber KrF tenke nytt om abort

– Debutalderen er blitt høyere som følger av god undervisning, påpeker Bollestad.

Hun tar også til orde for å utvide tilbudet om gratis prevensjon fram til 25 år, og begrunner det med at dette er tiltak som har vist seg å være et godt grep mot uønsket graviditet blant de yngste.

Hun legger til at som KrF-er er hun genuint opptatt av retten til liv.

– Men partiets nåværende standpunkt er i mindretall på Stortinget. Med 5,6 prosent oppslutning kan vi ikke endre abortloven, men vi kan få i gang en debatt som fører til at aborttallene synker. For det ønsker alle partiene at de skal, sier Bollestad til Aftenbladet. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter