Nyheter

Ekman kastet ut av Visjon Norge

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold kaller Ekman for «kjetter» og gir sendetiden til Ludvig Nessa.

«Hei Ludvig! Nå må du skjerpe deg å få lagt noen bra tv-program. Vi er klare til å legge deg på Visjon Norge nå. Du kan få sende tida til kjetteren, han har vi nå tatt av lufta. Så la meg høre ifra deg.»

Meldingen ligger åpent på Facebook-siden til den omstridte abortpresten Ludvig Nessa. Og avsenderen er ingen ringere enn øverste leder for Norges største og mest omstridte kristne TV-kanal, Visjon Norge.

Her har «Søndagsmøte fra Livets Ord» vært et fast programinnslag fram til forrige søndag. Livets Ord er menigheten der Ulf Ekman inntil nylig har vært pastor.

Programmer klare. Ludvig Nessa bekrefter at det er Ulf Ekmans sendetid han er blitt tilbudt.

– Jeg har redigert et opptak fra en gudstjeneste i Karmel og sendt til dem. Så får vi se om det blir sendt på søndag.

– Synes du Ekmans konvertering til Den katolske kirke er god nok grunn til å kaste ham ut?

– Jeg vet ikke hvor grensene går for Visjon Norge, det må du spørre Hanvold om. Jeg benytter meg av dører der de åpner seg, sier presten

«Ingen nyhet.» – Hva synes du om måten Hanvold karakteriserer Ekman på?

– Jeg har aldri hatt sans for Ulf Ekmans forkynnelse, så for meg er det ingen nyhet, for å si det sånn, svarer Nessa.

– Kunne du gitt din prekestol til Jan Hanvold en søndag?

– He he. Må jeg svare på det? svarer presten, som i sin tid var kjent som abortpresten Børre Knudsens høyre hånd. Senere har Ludvig Nessa blitt kjent for å ha «lyst Stortinget i bann». I forrige uke takket han Ugandas statsminister for å ha innført livstidsstraff for homofili. Nessa er ikke lenger prest i Den norske kirke, men tilhører utbrytergruppen «Den norske kirke i eksil».

Sterke ord. Jan Hanvold tar ikke telefonen når Vårt Land ringer. Men på sin offisielle Facebook-side utdyper han sitt syn på den tidligere pastoren i Livets Ord i Sverige.

Han skriver at Ekman «viser hån mot den evangeliske kirke» og bruker ord som «sekterisme» og «persondyrkelse» om virksomheten i Livets Ord.

«Når vi ser alle de tusener nordmenn som har gått på Livets Ord, ser vi utrolig lite frukter av det», skriver han.

Hanvold kaller Ekmans uttalelser om Den katolske kirke for «løgn og forførelse» og mener at strategien hans er at Livets Ord skal bli katolsk.

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter