Nyheter

Dedikerte medarbeidere

Jeg blir ofte imponert over medarbeidere og kollegaer.

Jeg møter frivillige som stiller opp i barne- eller ungdomsarbeid. Ukentlig – år etter år. Jeg møter prestekollegaer og andre kirkelige ansatte som er stolte av jobbene sine og gjør sitt ytterste for å gi Guds kjærlighet videre. De siste ukene er det en kambodsjansk medarbeider som har berørt meg aller mest.

Paulerk (merk navnet!) er en viktig medarbeider i Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja. Den lange rundturen til diakonale utviklingsarbeid på landsbygda ga rom for lange samtaler om liv og historie. Paulerk var 20 år da Pol Pot og Røde Khmer i 1975 seiret i borgerkrigen og inntok hovedstaden Phnom Penh. Manges glede og forventning om fred ble raskt knust av et terrorvelde. Halvannen til to millioner av en befolkning på ni millioner ble drept av sine egne på tre år. Særlig alle med utdanning og de som kunne lese og skrive, ble systematisk utryddet. Paulerks foreldre og søster ble drept. Som alle andre ble han drevet ut av byen for å drive jordbruksarbeid. Om disse årene sier han: «Jeg lærte å arbeide 16 til 20 timer hver dag. Jeg læret å leve med altfor lite mat. Jeg lærte hvordan det er å være en fange. Jeg lærte å leve uten håp.»

I dag er Paulerk en viktig medarbeider som bidrar til at mange svært utsatte mennesker får det litt bedre og at håp får mulighet til å spire i en ytterst fattig og sårbar kultur. «Jeg vet ikke helt om framtiden blir god» sa han da jeg spurte ham mer ut om situasjonen. «Men det er et arbeid som må gjøres her.»

Jeg blir rørt av å møte medarbeidere som orker å konfrontere håpløsheten med et trassig arbeid for godheten i denne verden. Paulus skriver i dagens tekst om den tjenesten han sto i for kirken og litt om hva det kostet. Takk Paulus og Paulerk og alle dere andre som har holdt ut og gjennom deres tjeneste avdekker mysteriet om kjærligheten i Jesus Kristus.

Paul Erik Wirgenes er prest, og ansatt som avdelingsdirektør med ansvar for menighetsutvikling i Kirkerådet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter