Nyheter

PST mener terrortrusselen har vokst

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener terrortrusselen mot Norge er skjerpet, og at den største trusselen kommer fra et islamistisk miljø på Østlandet.

Stadig flere norske statsborgere drar til krigs- og konfliktområder i utlandet. Dette mener PST skjerper terrortrusselen mot Norge.

Tirsdag ble den åpne trusselvurderingen ble lagt fram i Oslo.

Den største trusselen kommer fra et multietnisk og ekstremt islamistisk miljø på Østlandet, mener PST ifølge trusselvurderingen.

PST-sjef Benedicte Bjørnland mener at arbeidet med å forhindre at personer med tilknytning til Norge involveres i terroraksjoner, vil være den viktigste oppgaven til tjenesten det kommende året.

– Rundt 50 personer med norsk tilknytning har vært involvert i kamphandlinger i Syria, sier Bjørnland.

PST frykter at disse kan komme i kontakt med rene terrororganisasjoner og tror at fremveksten av et aktivt islamistisk miljø kan provosere fram handlinger fra den høyreekstreme siden i Norge, selv om det foreløpig ikke er noen stor oppslutning i organiserte islamfiendtlige grupper på høyrefløyen.

– De ekstreme miljøene påvirker hverandre og gir en økende mulighet for voldelige handlinger, sier Bjørnland.

PST mener også at Norge i 2014 vil utsettes for etterretningsvirksomhet som kan være svært skadelig for norske økonomiske, politiske og sikkerhetsmessige interesser.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter