Nyheter

Over 200 syriakrigere fra Skandinavia

Blant anslagsvis 1.000 jihadister som skal ha reist fra Europa for krige i Syria, er minst 215 fra Skandinavia, ifølge sikkerhetstjenestene i de tre landene.

Det skriver Dagsavisen, som har lagt sammen tall fra norske, danske og svenske sikkerhetstjenester.

Den norske E-tjenesten anslo tidligere denne uka at så mange som 40 til 50 nordmenn har reist til Syria og knyttet seg til ekstremistiske grupper som deltar i krigen.

Fra Sverige har anslagsvis 75 personer reist til krigen, og et ukjent antall av disse er drept, ifølge Säkerhetspolisens anslag i desember i fjor. Danske myndigheter mente i januar i år at minst 90 personer hadde reist fra Danmark til Syria siden krigen startet. Elleve av dem skal være drept.

Hårek Elvenes (H) i Stortingets justiskomité er bekymret over tallene, som han tolker som en overrepresentasjon av syriafarere fra de nordiske landene.

– Det kan tyde på en svikt i integreringspolitikken. Dette er sannsynligvis mennesker som føler seg utenfor i samfunnet, personer som har behov for identitet og som bærer i seg en frustrasjon som fort kan slå over i aggresjon. Derfra er veien til ekstreme synspunkter og holdninger kort, sier Elvenes til Dagsavisen. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter