Nyheter

Bergen Høyre står fast på nulltoleranse

Høyre i Bergen står fast på partiets linje om nulltoleranse. Ungdomspolitikerne som er siktet for narkotikaovertredelser, vil trolig måtte frasi seg sine verv.

Bergen Høyre holdt lørdag et krisemøte om narkotikaavsløringene i partiet de siste dagene. Der ble konklusjonen at partiet ikke skulle vike fra sin tydelige holdning i narkotikapolitikken.

LES OGSÅ: – Høyres hasj-reaksjon er gammeltestamentlig

– Vi har nulltoleranse. Det er linjen vår, og den rokker vi ikke ved, sier leder Kenneth Stien i Bergen Høyre etter møtet.

I alt fire politikere i Høyre og Unge Høyre i Bergen er denne uken blitt siktet for narkotikaovertredelser.

Stien tar forbehold om at sakene er under etterforskning.

– Men hvis dette har skjedd, er det naturlig at det får konsekvenser, sier han til NTB.

Fire siktet. Torsdag ble Erik Skutle (24), som er statsminister Erna Solbergs vararepresentant på Stortinget, siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Han har innrømmet å ha røykt hasj ved én anledning. Samtidig ble det kjent at også ett av Høyres bystyremedlemmer i Bergen var siktet i saken.

Siktelsene kom som følge av en større politiaksjon mot narkotika i ungdomsmiljøer i Bergen. Til sammen er fire Unge Høyre- eller Høyre-politikere siktet.

Skutle har allerede varslet at han vil trekke seg fra alle verv i partiet som følge av saken. Lederen i Bergen Høyre lar det skinne igjennom at han mener det vil være naturlig for de øvrige involverte å vurdere det samme.

– Dette vil nok få konsekvenser for de involverte, men hvilke er ikke avklart på det nåværende tidspunkt, sier han.

Kan komme tilbake. Avsløringene betyr imidlertid ikke at de unge politikerne blir skjøvet ut i kulden for godt.

– Dette er unge mennesker. Jeg kan ikke utelukke at de kan gjøre politisk karriere i framtida. Men akkurat nå er det et tillitsbrudd vi håndterer, sier Stien til NTB.

Han understreker samtidig at partiet er opptatt av å følge opp de involverte på en god måte.

De involverte vil beholde folkevalgte verv. For Skutles del betyr det at han fortsatt vil være stortingsrepresentant.

Dialog med ungdomspartiet. Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen i Bergen har varslet at Høyre må ta et oppgjør med liberaliseringskulturen i de politiske ungdomspartiene.

Også statsminister Erna Solberg har vært tydelig på at Bergen Høyre har en jobb å gjøre for å vinne tilbake tilliten som et trygt sted å være for unge, politisk engasjerte mennesker.

Ifølge Stien er en dialog nå i gang med Unge Høyre-miljøet i Bergen. Han er imidlertid usikker på omfanget av problemet.

– Det ser ut til at dette er knyttet til en bestemt omgangskrets. Vi har behov for å finne ut av omfanget, sier han.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter