Nyheter

Asylforhandlinger ble avbrutt – statsministeren koblet inn

Frp, Venstre og KrF i klinsj om asylpolitikken.

Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter overfor NTB at hun har engasjert seg i asylforhandlingene mellom Høyre/Frp og Venstre og KrF.

Statsministerens kontor ble koblet inn da det planlagte forhandlingsmøtet på Stortinget mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiene Venstre og KrF brått og uventet ble avlyst torsdag kveld.

– Jeg har vært med i noen samtaler om hvordan forstår vi samarbeid. Det er viktig. Og det er jo mitt ansvar som statsminister: Hvordan forstår vi denne avtalen, og hvordan sørger vi for at regjeringen følger det som er enigheten på Stortinget, sier Erna Solberg til NTB.

Torsdag kveld var det rigget til pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget. Etter et siste forhandlingsmøte skulle de fire samarbeidspartiene etter planen presentere hver sine seire etter uker på overtid med forhandlinger om innvandrings- og asylpolitikken.

Slik gikk det ikke.

Floken handler om hvor mye avtalen skal binde opp regjeringens innvandrings- og asylpolitikk de neste fire årene. Frp vil ha frihet til å utforme ny politikk, Venstre og KrF stritter imot. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter