Nyheter

Bulgarske nasjonalister forsøkte å storme moské

Ropte rasistiske slagord.

Mer enn 120 personer ble pågrepet da steinkastende nasjonalister og fotballpøbler forsøkte å storme en moské i den bulgarske byen Plovdiv.

Myndighetene opplyser at bråkmakerne ropte rasistiske slagord.

– En politimann og flere demonstranter ble skadd. Over 120 ble pågrepet, sier innenriksdepartementets talsmann Svetlozar Lazarov til TV-kanalen bTV.

Fredagsbønn. Han sier politiet klarte å hindre en storming av moskeen ved å danne en kjede rundt den. Bråket begynte mens fredagsbønnen pågikk i moskeen.

Hendelsen fant sted etter en demonstrasjon utenfor en ankedomstol i Plovdiv, som er Bulgarias nest største by. Omkring 2.000 nasjonalister og fotballpøbler krevde at domstolen omgjør en avgjørelse om å tilbakeføre en gammel moskébygning i byen Karlovo til stormuftien i landet. Bygningen ble tatt over av staten i starten av forrige århundre.

Rettssak. Den åndelige lederen for den muslimske minoriteten i Bulgaria har gått til 26 rettssaker for å få tilbake 29 eiendommer i bulgarske byer de siste årene. Det har ført til reaksjoner i deler av Bulgarias befolkning av ortodokse kristne.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter