Nyheter

Sp kan sikre regjeringens reservasjonsforslag

– Det er ikke utenkelig at jeg støtter forslaget, sier Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum.

Flere stortingspolitikere i Senterpartiet vurderer å støtte regjeringens forslag til lovendring som gir fastleger mulighet til å nekte å henvise kvinner til abort.

Regjeringen har sammen med støttepartiet Kristelig Folkeparti et knapt flertall i Stortinget på tre representanter for forslaget om å la leger få mulighet til å nekte aborthenvisning. Nå viser det seg at flere representanter fra Senterpartiet kan sikre et mer komfortabelt flertall, skriver Aftenposten.

LES MER: Ap-Raymond forsvarer intens reservasjons-kamp

– Det er ikke utenkelig at jeg støtter forslaget, sier Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum.

Han legger til at han vil lese innspillene som kommer fram i høringsrunden før han tar stilling.

LES OGSÅ: Knallhard mot rødt reservasjons-kjør

Tilhenger. Nestleder i Stortingets helsekomité, Kjersti Toppe (Sp) er tilhenger av forslaget.

– Jeg mener prinsipielt at det skal være mulig med en reservasjonsadgang for fastleger, sier Toppe. Hun mener mange av forbeholdene i høringsnotatet, som at kommuner fritt kan nekte reservasjonsadgang lokalt, er fornuftige.

LES OGSÅ: KrF-topp: Høie skaper slagmark

Usikker. Sps stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen er også positiv. Sp-leder Liv Signe Navarsete vil på sin egen side ikke ta stilling ennå.

– Det er uaktuelt for meg å stemme for et forslag som svekker kvinners rett til selvbestemt abort. Når det gjelder helseministerens forslag vil jeg se det endelige forslaget etter høringen før jeg tar stilling til det, sier Navarsete.

Heller ikke Sp-politiker Marit Arnstad har konkludert ennå, mens tre andre Sp-kvinner – Heidi Greni, Jenny Klinge og Anne Tingelstad Wøien – sier klart nei til forslaget.

LES OGSÅ: «Jeg er en av disse ufyselige, moralistiske legene»

BLI MED I DEBATTEN: «Forslaget til regelverk for fastlegers reservasjon er klokt og tolerant», mener lege Morten Magelssen.

BLI MED I DEBATTEN: «Forslaget til regelverk for fastlegers reservasjon er klokt og tolerant», mener lege Morten Magelssen.

BLI MED I DEBATTEN: «Reservasjonslegene må stå fram», mener teolog.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter