Nyheter

Få i Frp ønsker å ekskludere Per Sandberg

Anders Anundsen er favoritt til å ta over nestledervervet etter Sanberg.

Svært få av Frps medlemmer og tillitsvalgte ønsker at partiet skal ekskludere Per Sandberg. Den omstridte og avtroppende nestlederen får støtte av hele 95 prosent, viser en fersk måling.

Avsløringer. 19 av 20 medlemmer og tillitsvalgte mener dermed at Sandbergs omtale av Frps indre liv i biografien «Mot min vilje» som ble lansert 13. november, ikke bør føre til eksklusjon, framgår det av undersøkelsen som Dagbladet har gjennomført.

Så mange som 84 prosent sier de har tillit til Sandberg etter omtalen av partimedlemmer i biografien. Bare 10 prosent svarer at de ikke har tillit til Frp-veteranen.

Ny nestleder. Samtidig viser en undersøkelse at Anders Anundsen er klar favoritt til å overta det ledige nestledervervet i Frp etter Per Sandberg. Valget skal skje på landsmøtet i mai neste år.

I epostundersøkelsen som Dagbladet har gjennomført blant medlemmer og tillitsvalgte i Fremskrittspartiet, sier 33,3 prosent av de spurte at Anders Anundsen er den beste kandidaten som ny nestleder.

Os-ordfører Terje Søviknes kommer på en klar andreplass med 21,2 prosent, men må altså se seg kraftig slått av den ferske justis- og beredskapsministeren.

Per-Willy Amundsen anses som den beste kandidaten av 9,3 prosent, Christian Tybring-Gjedde får 8,6 prosent mens Bård Hoksrud betraktes som beste nestlederkandidat av 7,9 prosent av de spurte.

Til sammen 736 personer har besvart Dagbladets epostundersøkelse.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter