Nyheter

Kriseteam på plass og åpen kirke på Stord

Drapet på Stord gjør et sterkt inntrykk på hele øysamfunnet. Kriseteam er i iverksatt og fredag kveld åpner Nysæter kirke dørene for dem som har behov for det.

– Vi vil være til stede for samtaler og nærvær for dem som ønsker det. Folk har ulike behov i slike sammenhenger, sier sokneprest Arnt Johan Vistnes.

Han sier det er vesentlig også å få fram hva som har skjedd.

– Det vanskeligste i slike saker er at ryktene sprer seg så raskt. De må på en god måte erstattes av sannheten.

– Kjenner du de involverte?

– Nei. Jeg tror ikke det. Men i vårt lille samfunn er det mange som kjenner noen.

– Hva kan kirkens folk si for å trøste?

– Vi må finne ord som kan bære det meningsløse. De ordene jeg så langt har tenkt, faller på steingrunn. Også hos meg kommer sjokket først. Men vi tror på en Gud som er sterkt nærværende i sorg og kriser, en Gud som tar i mot oss i alle situasjoner, en Gud å klag til når en ikke kan rette sinnet mot noen andre. I en så spesiell sak som denne er det mange triste sammenhenger.

Kirken skal være åpen gjennom helgen, med profesjonelt hjelpeapparat til stede. Fredag ettermiddag sitter kriseledelsen i Stord kommune i møte for blant annet å drøfte hvordan elevene ved skolene i kommunen skal møtes på mandag. Både kommuneleger, psykologer, helsesøstre og representanter for kirken deltar på møtet. Kriseteamet ledes av kommunalsjef Knut J. Gram.

– Det er en forferdelig tragedie som har skjedd. Hendelsen gjør veldig sterkt inntrykk på oss. Lokalsamfunnet i Sagvåg spesielt og på Stord generelt vil ha behov for å møtes og snakke sammen. Spesielt gjelder dette ungdommene. Derfor åpner vi Nysæter kirke fra fredag kveld, sier Stord-ordfører Liv Kari Eskeland til Bergens Tidende.

Hun forteller at familien til de involverte barna får oppfølging av Distriktspsykiatrisk senter i Helse Fonna.

– Vi er opptatt av at familien skal få maksimalt god oppfølging, og at de må skjermes i denne tragiske situasjonen. Samtidig forstår vi at det er et stort behov for informasjon i lokalsamfunnet, sier Eskeland. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter