Helsetopper drakk vin for 29.000 kroner

Da 39 helsetopper var samlet til seminar i fjor, gikk det med 40 flasker vin til middagen. – Det skal ikke være slik, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen, som varsler opprydning

Helsemyndighetene satset i fjor 7,7 millioner kroner på kampanjen «Hvite uker» for å få oss til å drikke mindre. Men bare to måneder tidligere drakk 39 helsetopper 40 flasker vin for til sammen 29.000 kroner under et arrangement på Lysebu i Oslo, skriver Bergens Tidende.

Kvitteringen viser at helsetoppene i løpet av kvelden gikk gjennom åtte flasker Loimer, åtte flasker Sartarelli, åtte flasker med Cava Brut Natura, i tillegg til ni flasker rødvin og sju flasker BA. Kracher.

Departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), Bjørn-Inge Larsen, sier de vil innføre nye regler for hvor mye alkohol som kan serveres på arrangementer. Konfrontert med regningen fra Lysebu, hvor det ble servert 40 flasker vin til 39 gjester, svarer han:

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP