Nyheter

Ba pinsemenighet om 99.900 kroner for én katalogoppføring

Ble bedt om å fornye et abonnement de ikke hadde, men menighetslederen ble mistenksom.

Pinsemenigheten Tabernaklet i Skien slapp unna gigantregningen for katalogoppføring på internett fordi administrasjonsleder Ole Holmen også tidligere hadde vært borti selskaper som forsøker å tjene penger på samme måte.

«Fornye abonnementet». Menigheten var nær å skive under på avtalen som hadde bundet kirken til å betale 99.900 kroner for én katalogoppføring på nettet i ett år.

– Beløpet er så høyt at det hadde gått ut over kollekten fra kirkegjengere, sier leder i menigheten Ole Holmen til Dine Penger.

– Han ga inntrykk av at menigheten hadde en abonnementsavtale, og spurte om vi ville fornye den, forteller Holmen til avisen.

Slapp unna. Hverken Holmen eller menighetens pastor kjente til noen slik avtale.

– Jeg var oppmerksom fordi jeg kom over noe lignende for noen år siden, når jeg var styreleder i et annet selskap. Da var det daglig leder som skrev under i full fart, og vi måtte søke juridisk bistand for å slippe unna, sier Holmen til Dine Penger.

– Ikke vanlig praksis. Daglig leder i Bedriftsbladet, Jonas Nilsson, stiller seg uforstående til at Tabernaklet fikk beskjed om at de allerede hadde abonnement og skulle bli tilsendt oppsigelseskontrakt, men ble sendt innmeldelsesskjema i stedet. Han avviser at dette er vanlig praksis.

Seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd karakteriserer metoden slik:

– Når man tar kontakt med et selskap man vet man ikke har en avtale med, sier man har en avtale som skal sies opp, for så å sende en ordrebekreftelse, så kan jeg ikke se annet enn at dette er forsøk på bedrageri.

– Ikke kataloghai. Jonas Nilsson i Bedriftsbladet kaller dette «et ekstremt beklagelig stempel»

– Vi jobber hver dag med å skille oss fra de useriøse aktørene. Man kan ikke dra alle over en kam. Bare fordi man er et internettmagasin, behøver man ikke være kataloghai, sier han til Dine Penger.

Les mer om mer disse temaene:

Jarle Sanden

Jarle er papirsjef i Vårt Lands publiseringsavdeling

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter