Nyheter

Israel og palestinerne gjenopptar samarbeid

Partene enige om «tillitsskapende tiltak».

Finansministrene i Israel og De palestinske selvstyreområdene har bestemt seg for å gjenoppta det økonomiske samarbeidet som i fjor ble stoppet av Israel.

Det bekrefter partene etter å ha møttes i Jerusalem i helgen. Her har de ifølge det israelske finansdepartementet diskutert «gjennomføring av tillitsskapende tiltak».

Skatter. Ifølge en talsmann for det palestinske finansdepartementet har Israel sagt seg enig i å overlevere de månedlige skattene de samler inn for palestinske myndigheter, men som de mellom desember og mars holdt igjen som følge av at palestinerne fikk observatørstatus i FN.

Jevnlige møter. Målet for begge parter er nå å få i gang jevnlige møter om tekniske spørsmål som grensepassering, drivstoff-, strøm- og vannforsyning, i tillegg til betaling og behandling av palestinske pasienter på israelske sykehus.

Ifølge den israelske finansministeren Yair Lapid vil samarbeidet gagne begge parter.

– Det er problemer rundt palestinernes hverdagsliv som må koordineres og følges opp av israelske myndigheter, sier den palestinske forhandleren Saeb Erakat til palestinsk radio.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter