Nyheter

Tore Sandberg krever overgrepssak mot prest gjenopptatt

Privatetterforskeren mener prest i Glåmdalen aldri ville blitt dømt dersom politiet hadde etterforsket saken mer grundig.

Sandberg har arbeidet for den dømte presten i tre år og samlet en rekke detaljopplysninger som er oversendt Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Privatetterforskeren har tidligere fått gjenopptatt flere saker, blant annet mot Per Liland og Fritz Moen. Begge ble senere frikjent for drapene hadde sittet i fengsel for.

LES MER: Ny runde i Glåmdalen-saken

Rystet. En prest i Glåmdalen-distriktet i Hedmark ble i 2008 dømt til åtte års fengsel for vold og seksuelle overgrep mot en stedatter. Mannen hevder å være uskyldig, og etter tre års privatetterforskning er Sandberg rystet over politiets arbeid.

– De har for eksempel ikke tatt seg bryet med å sjekke hvor presten oppholdt seg på bestemte dager, hvor fornærmede hevder at han utøvet vold mot henne, framholder Sandberg overfor Vårt Land.

– Hvor alvorlig ser du på denne saken?

– Jeg tror ikke at presten ville blitt dømt dersom saken hadde vært etterforsket mer grundig, svarer han.

LES MER: Glåmdalen-saken behandles i PFU

«Falske forklaringer». Basert på gjennomgang av dokumentasjon fra arbeidsgiver og bankutskrifter mener privatetterforskeren at for eksempel en anklage om at presten har utøvet vold mot henne i januar 2006, ikke har rot i virkeligheten.

Sandberg har gitt Vårt Land innsyn i flere sekvenser som han etterforsket. På flere punkter mener han den fornærmede i saken har forklart seg falskt.

LES MER: Sandberg jobber for overgrepsdømt prest

Ingen kommentar. Fornærmedes bistandsadvokat Inger Marie Støen ønsker ikke å kommentere Sandbergs uttalelser.

Det ønsker heller ikke påtaleleder Rolf Thoresen ved Hedmark Politidistrikt. Thoresen viser til at saken nå er til vurdering hos Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

– Men politiet har kommentert de samme påstandene skriftlig overfor kommisjonen. Og vi konkluderer med at vilkårene for gjenopptakelse ikke er til stede, sier Thoresen.

Les et større intervju med Tore Sandberg i lørdagens papirutgave. Den kan du kjøpe i PDF her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter