Nyheter

Mobil-app skal «helbrede» homofili

På 60 dager lover appen «Setting Captives Free – The door of hope» å endre menneskers seksuelle legning.

– Hei min venn, la meg først si at til tross for hva du har hørt andre steder så har du ikke et homoseksuelt gen. Du ble heller ikke født homoseksuell. Du kan bli satt fri fra homoseksualiteten din gjennom Jesu Kristi kraft, skriver sjefen i firmaet Setting Captives Free, Mike Cleveland, på selskapets hjemmesider.

Programmet, som distribueres gratis hos verdens to største app-butikker Apple og Google, lover at homofile gjennom bønn og bibelstudier kan bli «helbredet».

Landsforeningen for lesbiske og homofile i Norge reagerer på applikasjonen.

– Hvis selskapene føler de kan stå inne for dette, så har de problemer. Dette er bare egnet til å skade mennesker. Det er nok av eksempler på at det har gått helt galt for folk som skulle «helbredes», sier leder Bård Nylund til VG.

– Når vi ser på språkbruken og holdningene til dem som skriver dette, så er det ikke noe positivt for noen. Og vi må ikke tro at det bare er i ekstreme miljøer i USA de tenker slik. Det er grupper i Norge som tilbyr lignende tjenester. Mange tror fortsatt homofil er det verste et menneske kan være, fortsetter han.

Les mer om mer disse temaene:

Jarle Sanden

Jarle er papirsjef i Vårt Lands publiseringsavdeling

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter