Nyheter

Ni journalister ulovlig kartlagt av Forsvaret

Krigsadvokaten: Ulovlig.

Etterretningsbataljonen på Setermoen kartla minst ni journalister som interesserte seg for den hemmelige spionorganisasjonen E 14. Krigsadvokaten er enig med EOS-utvalget i at kartleggingen er ulovlig.

Fra før av er det kjent at tre journalister ble ulovlig registrert. Etterforskningen som er satt i gang av generaladvokat Arne Willy Dahl viser at omfanget er større. En 17 sider lang PowerPoint-presentasjon med offentlig tilgjengelig informasjon om journalistene har vært lagret av Etterretningsbataljonen.

– Dunkelt. – Årsaken til kartleggingen framstår som litt dunkel. Men det synes som om kartleggingen gjelder journalister som for rundt to år siden viste interesse for E 14-avdelinger som opererte i Bosnia, sier generaladvokat Arne Willy Dahl til NTB.

Vil til bunns. Torsdag informerte han forsvarssjef Harald Sunde om framgangen i etterforskningen. Forsvarssjefen er klar på at det ikke skal herske noen tvil om at Forsvaret ønsker å komme til bunns i denne saken.

– Dette er en meget alvorlig sak, og jeg ser meget alvorlig på EOS-utvalgets rapport. Det er helt uakseptabelt å samle inn informasjon om journalister eller norske borgere uten hjemmel i loven, sier Sunde til NTB. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter