Nyheter

Kjemper for å fjerne Shoaib Sultan som 17. mai-komiteleder

Kaller ham jøde- og homohater, og mener han arbeider for sharia-lover i Norge.

Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre vedtok i januar at rådgiver Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter skal lede 17. mai-komiteen i Oslo i år.

Det har vekket en del raseri, blant annet i Facebook-gruppen Vi som krever Shoaib Sultans fratredelse i 17. mai komiteen i Oslo.

«Gruppen har som formål å fjerne islamist Shoaib Sultan fra 17 mai komiteen Oslo 2013. Sultan er en kjent jødehater og homohater, itillegg arbeider han aktivt for å innføre SHARIA i Norge,» skriver gruppen om seg selv. Den har i skrivende stund omlag 850 medlemmer.

Balltre. Gruppen har vært aktiv i omlag en måned, men fikk først stor oppmerksomhet da det ble oppfordret til å ta med våpen i 17. mai-toget i Oslo på gruppens vegg.

«Trist at vi må ta med balltre i 17. mai-toget.»

«balltre? ta med ag3»

Postene er nå fjernet, og en av gruppens administratorer forklarer at han ikke oppfordret til vold, men brukte balltreet som et symbol på at han mente at Oslo var blitt en «utrygg og voldelig by». Han skriver videre at oppfordringer til vold, trusler og rasistiske kommentarer vil bli slettet.

NDL-medlemmer. Ifølge nettstedet vepsen.no administreres facebookgruppen av kjente skikkelser i det muslimfiendtlige miljøet, blant annet Kaspar Birkeland og Kjetil Kjønli.

'Kvalm'. På Vårt Lands debattforum gis det støtte til Shoaib Sultan som leder av 17. mai-komiteen. «Jeg blir rett og slett kvalm av å lese en del av det hatefulle og løgnaktige sprøytet som serveres i en del av innleggene», skriver Oddbjørn Johannesen på verdidebatt.no.

Tradisjon. 17. mai-komiteen i Oslo ble første gang ledet av en innvandrer i 1999 da Rubina Rana gikk først i toget, og siden har det vært en tradisjon at personer med innvandrerbakgrunn har ledet komiteen. I fjor ledet Frps Mazyar Keshvari de offisielle arrangementene i Oslo på nasjonaldagen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter