Nyheter

Pekefinger mot Mette-Marit

Per Olaf Lundteigen (Sp) langer ut mot kronprinsessen, SV og eget parti.

I flere tiår har Lundteigen vært nesten som et motkulturparti alene.

– Vi i Sp kan ikke lenger «smyge oss langs vegga». Den grønne stemmen må bli tydelig. Om vi ikke rydder opp på landsmøtet, så vil det ikke gå oss bra, sier Lundteigen.

– Vi er ikke tydelige nok. Det kan bli den store debatten på møtet. Vi må dyrke fram en grønn profil, bygget på forvaltertanken. Da må vi våge en radikal, økonomisk politikk, sier han.

Han er heller ikke videre imponert over regjeringskollega SV.

– SV sier forskjellene blir mindre? Det er tull, ja tull. Det er jo bare å snakke med folk. Saken er ikke sånn blant dem som er reinholdere, kjører drosje og sitter i hogstmaskinen. For alle dem som holder hjula i gang, har ikke regjeringen gjort mye annerledes. Bare ført ting videre.

Også kronprinsessen får sitt pass påskrevet av Senterparti-kjempen. Han er oppgitt over at Mette-Marit ser ut til å ha tatt stilling i surrogatisaken. Han refser reisen hennes til India, der hun støttet venner som skulle få surrogatbarn.

– Folk jeg snakker med skjønner ikke prinsessen. Hun ga støtte til noe som er ulovlig i Norge. Det er ikke passende.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter