Nyheter

Norsk bistand økte med 1 milliard i 2012

Brasil topper listen.

Den norske bistanden økte med 1 milliard kroner til 27,6 milliarder i 2012. Brasil var det landet som fikk flest norske bistandskroner.

– Tallene viser først og fremst et stabilt og høyt nivå på norsk bistand. Noe av det interessante i år er at Brasil topper listen, ikke bare på grunn av utbetalinger i forbindelse med redusert avskoging, men investeringer i vannkraft, sier Norad-direktør Villa Kulild.

Vannkraft. Brasil mottok 1.248 millioner kroner, en økning på over 200 prosent fra 2011. Hovedårsaken til den voldsomme økningen er investeringer i vannkraft av SN Power via Statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland, Norfund. I tillegg er det store utbetalinger til Brasil via Amazonasfondet.

Skogbevaring. Afghanistan og de palestinske selvstyreområdene mottok 735 og 623 millioner norske bistandskroner i 2012. Deretter følger de seks afrikanske landene Tanzania, Mosambik, Sør-Sudan, Malawi, Uganda og Zambia, etterfulgt av Vietnam på tiendeplass.

Norge ga økonomisk bistand til til sammen 111 land i fjor. Økningen fra 2011 skyldes i stor grad økte utbetalinger til energisektoren og skogbevaring.

Norad legger fram tallene for 2012 senere onsdag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter