Nyheter

SV-Solheim møtt med jubel på Symposium

Løftet frem Jesus som historiens viktigste person. Advarte mot snevert religionssyn hos de rødgrønne.

Fra talerstolen på Oslo Symposium argumenterte han tungt om hvor viktig det er å sikre kristendommen en sentral plass i samfunnet vårt.

– Jeg er med dere i kampen om trygg sikring av kristendommen i samfunnet. Både innenfor skole og medier. Men til syvende og sist er det de som selv tror på Jesus som må bringe ham ut til folk, sa Solheim til applaus fra salen.

I pausen under symposiet var han samtaletema. Solheim hadde overrasket. Etter talen var applausen stor.

Da SV-profilen var i ferd med å forlate lokalene, kom arrangør Bjarte Ystebø bort og utbrøt:

– Du var fantastisk.

Jonas-iver. I talen sa den tidligere miljø- og utviklingsministeren at han var den som tok initiativ til at ansatte i Utenriksdepartementet måtte kunne mer enn bare politikk. For Solheim var det viktig at ambassadører fra Norge i utlandet også forsto seg på religion slik at de bedre kunne forstå samfunnet.

Og som et sidespark til tilhørere som vil kaste de rødgrønne, sa han:

– Dere er skeptisk til den rødgrønne regjeringen. Men det var en rødgrønn statsråd som gjorde dette, sa Solheim.

Han viste også til en kronikk i Aftenposten hvor han selv var forfatter og temaet var: Gud er tilbake.

– Da fikk jeg en telefon fra Jonas (Gahr Støre, red.amn. ). Kommentaren var: Hvorfor skrev vi ikke denne kronikken sammen?

Skole-Jesus. Solheim er bekymret for at folk i Norge ikke kan nok om kristendommen. Han trakk frem påsken som eksempel og viste til at den er kristendommens kjerne. Han insinuerte også at det finnes norske toppolitikere som ikke kjenner til dette.

– Selvsagt skal alle nordmenn, inkludert muslimer, hinduer og jøder kjenne påskens budskap. De trenger ikke tro på det, men de må ha kunnskap om det, sa Solberg til jubel fra salen og fortsatte:

– Dette må selvfølgelig være del av hva vi underviser i skolen.

Elsk. Videre løftet han frem hva det vil si å følge Jesus.

– Jesus er unik. Han er det mennesket som har preget verdenshistorien mest. At en fattig gutt fra Nasaret skulle prege historien på denne måten hadde ikke høye odds, sa SV-politikeren.

– Det var ingen grenser for hvem Jesus omfavnet, samtidig var hans budskap radikalt. Han sa: Elsk deres fiender. Det er krevende. Å elske sine nærmeste kan jo alle gjøre, fortsatte Solheim.

Bibel-fortelling. Solheim hadde med seg en bibel. Fra talerstolen leste han høyt fra historien om den rike mannen og Lasarus. Solheim konkluderte med at den største synden er ikke å hjelpe andre. Han sammenlignet Norge med den rike mannen og verdens fattige med Larsarus.

– Gi ikke støtte til politikere som sier vi ikke skal hjelpe, eller som vil redusere bistanden til verdens sultne, sa Solheim.

SV-politikeren trakk også frem miljøsaken og snakket om at Bibelen begynner med miljøet og skapelsesberetningen. Gud skapte jorden og var fornøyd med det han hadde skapt.

– Det kan ikke være tvil om at vi må ta vare på jordkloden. Og det er ikke tvil om at det å ødelegge den er synd, sa Solheim.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter