Nyheter

200 svenske jenter stemplet som «horer» på internett

Sexrykter ved skole i Göteborg førte til sammenstøt.

Hundrevis av ungdommer i Göteborg var tirsdag ute etter å hevne seg på en jente som angivelig hadde spredd sexrykter om andre i sosiale medier. Den 17 år gamle jenta er brakt inn til avhør hos politiet.

Ungdommene begynte å samle seg utenfor den videregående skolen i morgentimene tirsdag. Utover dagen blusset uroen opp, noe som tilsynelatende kom overraskende på politiet. Det ble kastet steiner og flasker mot politiet og andre som var i nærheten, og trafikanter i nærliggende gater ble også rammet.

– På ett tidspunkt hadde vi ikke situasjonen under kontroll, medga en talsmann for politiet i Västra Götaland, Björ Blixter, overfor nyhetsbyrået TT tirsdag ettermiddag.

Svenske medier fikk etter hvert inn et videoopptak av urolighetene der en jente ble slengt i bakken og angrepet av en gruppe ungdommer. Det var ikke umiddelbart kjent hvem jenta på videoen var.

Nærmere 30 politifolk, støttet av et helikopter, ble satt inn, og 27 ungdommer ble pågrepet.

Sexrykter. Bråket ved Plusgymnasiet startet etter at over 200 jenter, mange av dem mindreårige, ble hengt ut med navn, bilde og sexrykter på bildedeletjenesten Instagram.

Ofrene ble stemplet som «horor» og «slampor», og Instagram-kontoen fikk i løpet av kort tid 7.000 følgere.

En 17 år gammel jente ble utpekt som synderen, noe som vakte rasende reaksjoner. En Facebook-side ble opprettet og oppfordret til «å ta» jenta, som er elev ved Plusgymnasiet.

17-åringen ble tirsdag brakt inn til avhør hos politiet.

– Jeg vet ikke hvordan hun forholder seg til anklagene, sier Carl-Henrik Andersson fra den svenske påtalemyndigheten.

Jenta vil få oppnevnt en offentlig forsvarer.

Gikk løs på biler. Da ungdommene strømmet til skolen, ble all trafikk i området stanset. Gatene ble sperret for både biler, busser og trikker.

Ungdommer gikk løs på biler og hus i området, og nærmere 30 politifolk og et politihelikopter var ikke nok til å roe gemyttene.

– Demonstrantene sparker i stykker lyktestolper og hopper på biler. De går helt berserk, fortalte 44 år gamle Antonio Raunegger til Aftonbladet.

Bråket spredte seg også til et kjøpesenter i nærheten, men i 14-tida meldte politiet at situasjonen var i ferd med å roe seg både utenfor skolen og på kjøpesenteret.

Politiet var tirsdag ettermiddag fortsatt i høy beredskap, og det var fremdeles noen ungdommer igjen i området. Blixter opplyser at politiet også vil forsøke å følge med på den videre aktiviteten på Facebook.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter