Nyheter

Norske foreldre punger ut 900 millioner i forsikringer for barna

Mer enn en halv million barn er forsikret i Norge.

Fra 2005 til 2011 har antall barneforsikringer blitt nær doblet, skriver Bergens Tidende.

– Barn er spesielt utsatt med tanke på at de ikke har opptjent noen rettigheter i folketrygden. Skulle uhellet være ute, vil konsekvensene bli enorme, forteller Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

– Lave folketrygdytelser. Hvis barn blir syke eller skadet, har de rett på ytelser gjennom folketrygden, men Korsberg Dalsbø mener at disse ytelsene er svært lave.

– Blir du varig arbeidsufør, mister du både det viktigste inntektsgrunnlaget ditt og muligheten til å tjene opp pensjonsrettigheter. For barn og unge som ofte har ingen eller lav inntekt, kan følgene bli katastrofale, sier Dalsbø.

Han mener en person som normalt ville kunne tjene en gjennomsnittlig årslønn livet ut, men som blir ufør i ung alder, kan tape så mye som 250.000 kroner i året på å bli ufør.

Sjelden varig uførhet. Jorge Jensen, fagdirektør innen finans i Forbrukerrådet peker imidlertid på at det er veldig sjelden at unge blir varig uføre.

– Oddsen for at uføreforsikringen utløses, er veldig lav. Det må forsikringsselskapene være tydelige på når de selger produktet sitt, sier Jensen.

Han mener økningen skyldes at alle ønsker det beste for sitt barn, og at norske husholdninger i gjennomsnitt har god råd.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter