Nyheter

John Kerry blir trolig USAs nye utenriksminister

President Barack Obama skal ha bestemt seg for å utnevne senator John Kerry til ny utenriksminister.

Valget av Kerry vil ikke bli kunngjort før til uken, blant annet fordi prosessen ikke er ferdig, og av respekt for sørgeperioden etter massakren i Connecticut.

Obamas førstevalg, FN-ambassadør Susan Rice, trakk seg da det ble klart at hun ikke ville bli godkjent av Senatet på grunn av republikansk motstand.

Samtidig ser den tidligere republikanske senatoren Chuck Hagel ut til å kunne bli forsvarsminister i Obamas neste administrasjon,opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Respektert. John Kerry var for åtte år siden Demokratenes presidentkandidat, men tapte knepent mot George W. Bush. Kerry skapte seg imidlertid en ny identitet som en av Kongressens viktigste utenrikspolitikere, og han er i dag en respektert leder for Senatets utenrikskomité. Han har holdt en lav profil, men ofte vært en budbringer fra Kongressen til Det hvite hus.

Selv republikanere tror Kerry vil bli godkjent hvis kandidaturet blir bekreftet.

– Jeg tror John Kerry vil være en utmerket utnevnelse som lett vil bli bekreftet av hans kolleger, sier senator og republikaner Susan Collins fra delstaten Maine.

Kerrys uttreden av Senatet vil imidlertid føre til at Demokratene må kjempe for å beholde hans sete.

Etterfølger Clinton. John Kerry har vært kjent som en trofast støttespiller for Obama, og han var allerede i 2008 blant favorittene til å bli utenriksminister.

Om han blir valgt, etterfølger Kerry den nåværende utenriksministeren Hillary Clinton, som går av når Obama innleder sin neste presidentperiode over nyttår.

Spekulasjonene går i Washington om Clinton har planer om å stille i Demokratenes nominasjonsvalg foran presidentvalget i 2016.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter