Nyheter

Abbas ber Syria stanse angrep mot palestinske flyktninger

Palestinas president Mahmoud Abbas ber Syria stanse angrep mot palestinske flyktningleirer etter at minst åtte personer ble drept i et angrep mot en flyktningleir i Damaskus.

– Vi ber begge parter i konflikten i Syria om å spare det palestinske folk og flyktningleirene deres i Syria, sier Abbas.

Søndagens luftangrep rammet en moské i Yarmouk-leiren sør i Damaskus, ifølge aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Dette var trolig det første luftangrepet som er rettet mot den palestinske flyktningleiren.

Det er ikke kjent om angrepet kom fra regjeringsstyrkene eller fra opprørshæren.

På flukt fra volden. Mange mennesker ble drept da minst en rakett traff moskeen, hvor flyktninger hadde søkt tilflukt fra volden som herjer i de omkringliggende forstedene.

Det ble først meldt at 25 personer var drept, men tallet ble senere nedjustert til åtte.

En video lagt ut på YouTube viste lik og kroppsdeler i trappene på det som ser ut til å være moskeen.

Yarmouk er del av en bue av bydeler som ligger fra øst til sørvest rundt Damaskus. Regimet har i flere uker forsøkt å presse opprørsstyrkene tilbake fra denne inngangsporten til president Bashar al-Assads maktsentrum.

Det bor omkring 500.000 palestinske flyktninger i Syria, de fleste av dem i Yarmouk-leiren. Både Assad og opprørerne i Syria har rekruttert palestinere fra leiren til sin side i borgerkrigen.

Grenseby bombet. Søndag bombarderte syriske jagerfly byen Azaz, som ligger ved Syrias grense til Tyrkia.

Minst fem boliger ble lagt i ruiner i luftangrepet. Det var først og fremst sentrum av Azaz som ble rammet, men én rakett slo ned bare 500 meter fra grensa til Tyrkia, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

– Om lag 500 mennesker forsøkte å flykte over grensa til Tyrkia, sier tjenestemannen.

Azaz ligger om lag tre kilometer fra grensa til Tyrkia.

Også i byen Helfaya i provinsen Hama ble det meldt om luftangrep søndag. Her skal minst 25 mennesker ha blitt drept, ifølge syriske aktivister. Det skal være første gang byen er blitt bombardert siden februar.

Tvunget på flukt. Folkeopprøret mot Assad har vart i snart to år, og søndag ble det også meldt at syriske opprørere hadde tatt kontroll over hærens infanterihøyskole nord i storbyen Aleppo.

Borgerkrigen har ifølge aktivister kostet over 40.000 mennesker livet, en halv million mennesker er drevet på flukt ut av landet, og millioner av syrere har behov for humanitær hjelp. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter