Nyheter

Heiki kan bli eneste SV-er på tinget

Partiet skvises ut fra Stortinget i ny måling.

Arbeiderpartiet går mest fram mens Sosialistisk Venstreparti faller mest på en måling som InFact har utført for VG. SV ville ha fått kun én representant på Stortinget hvis målingen var valgresultat.

SV får støtte fra 2,9 prosent av de spurte på InFacts måling for VG. Det er et fall på 1,1 prosentpoeng fra forrige måling i november. Hvis målingen hadde vært valgresultat, ville SV ha sittet igjen med kun én representant på Stortinget: Heikki Holmås.

LES OGSÅ: Opptur for KrF og Venstre

Optimist. – Jeg har ikke tenkt å sitte alene på Stortinget. Vi kommer til å gjøre en god valgkamp og løfte oss fram til valget, sier han.

Partileder Audun Lysbakken mener målingen betyr at man har en betydelig jobb å gjøre fram til valget.

Arbeiderpartiet går motsatt vei på målingen. Med en oppslutning på 31,4 prosent går Ap fram 1,8 prosentpoeng. Senterpartiet går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5 prosent.

LES OGSÅ: Høyre stuper på ny måling

Frp faller. Blant opposisjonen er det Fremskrittspartiet som faller mest, med en nedgang på 0,8 prosentpoeng til 12,7 prosent. Høyre går tilbake 0,3 prosentpoeng til 33,1 prosent. Venstres oppslutning er blitt redusert med 0,2 prosentpoeng til 5,1 prosent. Kristelig Folkeparti går fram 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosent på målingen.

De rødgrønne partiene ville ha fått 66 mandater på Stortinget dersom målingen var valgresultat. Høyre, Frp, KrF og Venstre ville ha fått 102 mandater.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter