Nyheter

OL-mester i snowboard besøker kristen ungdomsfestival i Tønsberg

– Det skulle bare mangle, sier Kelly Clark.

Verdens mest meritterte kvinnelige snowboardstjerne er midt i oppkjøringen til ny sesong, men har tatt noen fridager i Norge for å delta på den kristne ungdomsfestivalen Get Focused i Tønsberg.

– Har du egentlig tid til dette?

– Naturligvis. Hvis det ikke hadde vært for at jeg fikk et møte med Gud for åtte år siden, hadde jeg ganske sikkert ikke kjørt snowboard lenger i det hele tatt. Det er ikke godt å vite hvordan det hadde vært med meg som menneske heller, for jeg var virkelig langt nede på den tiden. Det skulle bare mangle at jeg ikke skal gi litt tilbake til andre som trenger Gud i livet sitt.

LES MER: Vitner om Jesus på snøbrettet

Ny glede. Første gang hun var i Norge var i Hemsedal for ti år siden. Neste besøk var under VM i Oslo i fjor, før hun nå skal presentere det hun hevder er viktigere enn all verdens trofeer.

– På mitt nivå dreier snowboard seg om å hoppe høyest og stå øverst på pallen, mens kristendommen dreier seg å overgi seg til Gud. Han er like glad i oss uansett hva vi presterer. Med den tryggheten fikk jeg også en helt ny glede ved å stå på brett. Det ble ikke noe jeg måtte gjøre for å være fornøyd med meg selv, men noe jeg kunne gjøre fordi det var moro. Det er himmelvid forskjell.

Vil forkynne. 28-åringen er fra West Dover i Vermont og har stått på brett fra hun var åtte år. Fra 2000 har hun vært på det amerikanske landslaget. Hun er kjent for å være stabilt god i en gren hvor det er mye knall og fall. Også i år har hun tatt flere viktige seirer.

– Har du tenkt på hva du skal gjøre når du legger opp?

– Jeg har lyst til å fortsette med det jeg gjør på Get Focused i Tønsberg: Forkynne om det viktigste i livet mitt. Jeg kommer også til å bruke mer tid på organisasjonen min hvor vi gir stipend til unge og lovende idrettsutøvere. Kanskje finner jeg en hyggelig kjæreste også, det har ikke blitt så mye tid til den slags så langt, sier Kelly Clark.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter