Nyheter

Danset på fest – 17 ble halshogd

Landsbyboere som deltok på en fest med musikk og dans sør i Afghanistan, ble søndag halshogd av Taliban-opprørere.

Blant de 17 ofrene var to kvinner som danset, opplyser lokale tjenestemenn.

Hendelsen bekreftes av talsmannen for guvernøren i den sørlige provinsen Helmand, Daud Ahmadi.

Taliban-kontroll. – To kvinner og 15 menn ble halshogd. De festet med musikk i et område som er under Talibans kontroll, sier talsmannen. En annen tjenestemann sier det var mistanke om at de to kvinnene hadde danset.

I det sørlige Afghanistan er det vanlig med hemmelige fester der kvinner fra en sigøyner-lignende stamme blir invitert til å danse, skriver AFP.

Få timer etter at de festende landsbyboerne måtte bøte med livet, angrep opprørere fra Taliban en militærleir i Helmand-provinsen. Ti soldater skal ha blitt drept, og fire andre såret. Seks personer er dessuten savnet etter angrepet i Washir-distriktet, opplyser områdets politisjef Mohammad Ismael Hotak.

Spionasje-beskyldninger. Taliban har tidligere fått skylden for drap på flere landsbyfolk i Kajaki-distriktet i provinsen Helmand. Haji Musa Khan, en ledende representant for stammefolkene i regionen, sier at tallet på drap i regionen har økt etter at NATO og regjeringshæren nylig gjennomførte store militære operasjoner i området.

Drapsofrene er ofte folk som beskyldes for å ha spionert for regjeringshæren og de vestlige styrkene.

– Tre personer ble halshogd i løpet av Ramadan, og for kort tid siden ble sønnen til en stammeleder drept på denne måten, sa Khan mandag.

NATO-soldater drept. På få timer er minst 29 mennesker drept i nye blodige voldshandlinger i Afghanistan. I Laghman-provinsen øst i landet ble to NATO-soldater skutt og drept av en soldat i den afghanske regjeringshæren mandag.

– Andre ISAF-folk besvarte ilden og drepte angrepsmannen, sa en talsmann for styrken.

Hittil i år er 42 ISAF-soldater drept i episoder av denne typen, mens tallet for august måned er kommet opp i tolv. Episodene tolkes som tegn på sviktende tillit mellom afghanske regjeringssoldater og deres vestlige allierte.

Den amerikanske generalen John Allen, ISAF-styrkens leder, innrømmer at flere slike episoder enn tidligere antatt skyldes at talibanfolk har infiltrert regjeringsstyrkene.

Opp til en firedel av skytingene kan ha en slik bakgrunn, sa Allen nylig. De kan være utslag av enighet, fiendskap mellom personen som skyter og våre folk eller forbitrelse over spesielle forhold, framholdt generalen. Han tror også episodene kan ha sammenheng med muslimenes hellige måned Ramadan, som tok slutt i forrige uke. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter