Nyheter

Jente (11) med Downs fengslet for blasfemi

Kristne Rimsha i Pakistan er anklaget for å ha brent sider med vers fra koranen.

En jente med Downs syndrom er blitt pågrepet og fengslet for blasfemi i Pakistan. Hun er anklaget for å ha brent sider med vers fra koranen, ifølge politiet og aktivister.

Politiet gikk til aksjon mot den kristne jenta, Rimsha, torsdag fordi hun skal ha holdt brente sider hvor det hadde stått islamsk tekst og vers fra koranen, opplyser pakistanske myndigheter søndag. Jenta ble fengslet i Islamabad, og søndag kveld var hun fortsatt i politiets forvaring.

Krever løslatelse. Organisasjonen Woman's Action Forum (WAF) fordømmer pågripelsen av Rimsha og krever at hun blir løslatt umiddelbart.

Hvis man blir dømt for blasfemi i Pakistan, risikerer man dødsstraff, men ifølge Tahira Abdullah, talsperson for WAF, blir saken behandlet som ungdomskriminalitet, og ikke innenfor rammene av blasfemilovgivningen.

Rimsha ble framstilt for varetekt fredag, og blir sittende fengslet i 14 dager, sier en politimann. Det er ventet at rettssaken mot henne starter i slutten av denne måneden.

Kristne. Det er minoritetsorganisasjonen APMA som opplyser at jenta har Downs syndrom. Ifølge organisasjonen bor elleveåringen og foreldrene i Mahrabad, et område med rundt 800 kristne.

Sinte muslimer holdt demonstrasjoner og krevde at hun skulle bli straffet, opplyser en ikke navngitt tjenestemann.

– Vi måtte registrere saken ganske raskt for å unngå en ubehagelig situasjon, sier kilden til AFP søndag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter