Nyheter

– Vi lar ikke barna våre gå alene nå

Soknepresten i Oppsal, Kåre Skråmestø, bor 100 meter unna stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant.

Sigrid Giskegjerde Schjetne er fremdeles savnet, etter at hun ikke kom hjem fra et besøk hos en venninne til avtalt tid natt til søndag. Jentas sko, mobiltelefon og en sokk er funnet ved en barnehage på Skøyenåsen, knappe 400 meter fra hjemmet hennes. En lignende sokk er funnet et stykke unna. Politiet etterforsker nå forsvinningen som en kriminalsak.

VÅRT LAND MENER: Hemsko for politiet

Hele nærmiljøet berørt. Kåre Skråmestø er sokneprest i Oppsal sokn, og bor i samme nabolag som den savnedes familie.
– Det som har skjedd er helt forferdelig, og det berører hele nærmiljøet. Folk går mann av huse for å lete, forteller Skråmestø, som selv var ute og lette søndag etter gudstjeneste sammen med flere hundre andre frivillige.

Mandag søkte politiet med helikopter og hunder i området fra Skullerudstua og nordover mot Hellerud i Østmarka. Etter nye funn konsentrerer politiet seg i dag om området sør for Skullerudstua. Brannvesenet har søkt etter jenta i Østensjøvannet. Politiet etterforsker nå forsvinningen som en kriminalsak. De prøver å komme i kontakt med føreren av en personbil, som har stått med lysene på utenfor barnehagen. Politiet ønsker også å komme i kontakt med to unge menn, som ifølge observasjoner filmet i området natt til søndag.

LES OGSÅ: Flere hundre frivillige lette etter Sigrid (16)

Kirken er åpen. Skråmestø opplyser at Oppsal kirke holder åpent på dagtid, slik at de som vil kan ta turen innom.
– Vi avventer og ser hva som skjer videre. Vi er en menighet som ikke er redde for å brette opp ermene, men vi legger ikke noen konkrete planer før vi vet noe mer, sier soknepresten.
Skråmestø beskriver lokalsamfunnet som «et bygdesamfunn midt i byen».
– Vi har mange samlingspunkter, dugnader, egne 17. maitog og et intenst idrettsmiljø. De som bor her møter opp, og mange er gode naboer og venner, sier han.

Hentet datteren. Soknepresten har en datter som er jevnaldrende med Sigrid Giskegjerde Schjetne.
– Det kunne like godt vært min datter. Hun har gått den samme veien på samme tidspunkt mange ganger, sier han.
Etter at Sigrid forsvant, har Skråmestø begynt å ta forholdsregler.
– Vi lar ikke barna våre gå alene nå. I går insisterte jeg på å hente datteren min fra en tilstelning, forteller han, men understreker at de ikke er redde.
– Dette er en grønn flekk i Oslo, og folk har det generelt trygt og godt her. Redselen har ikke kommet innpå oss ennå, nå er vi bare opptatt av å finne Sigrid. Det verste er om hun aldri blir funnet, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter