Nyheter

Slutter i NMS, blir døveprest

Leif Hadland tar farvel etter 19 år.

Etter 19 år i Det Norske Misjonsselskap (NMS) forlater Leif Hadland organisasjonen. Den siste tiden har han vært både assisterende generalsekretær og programsjef i misjonsorganisasjonen. Nå skal han bli døveprest.

– Det har blitt mange år i NMS. Nå var tiden kommet for å gjøre noe annet. Jeg har hatt interessante arbeidsoppgaver i NMS og et stort ansvar. Innimellom har det jo vært noe turbulent, men jeg mener vi har kommet styrket ut av vanskelige tider.

Taler til døve. Nå skal misjonslederen Hadland gjøre noe helt annet. Han skal begynne som døveprest i Stavanger døvemenighet og døvedistriktet.

– Gjennom hørselshemmede barn har jeg lært meg noe tegnspråk. Det er kjekt å få mulighet til å bruke dette i jobbsammenheng og kunne lære mer, sier Hadland, som nå vender tilbake til Den norske kirke.

– Jeg ser fram til å komme tilbake til prestetjeneste og Den norske kirke hvor jeg begynte mitt yrkesliv for ganske mange år siden nå.

Hadland startet sin karriere i NMS som misjonær i Thailand, og begynte i hovedadministrasjonen i Stavanger da han og familien returnerte til Norge i 1996. Han har hatt flere lederstillinger i NMS siden da.

Utnevner ny. Stillingen som ny programsjef lyses ut etter sommeren. Stillingen som ass. generalsekretær er knyttet til person, ikke programsjefstillingen. Landsstyret vil derfor oppnevne en av avdelingssjefene som ny assisterende generalsekretær på åremål.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter