Nyheter

38 politifolk såret etter nazidemo

700 nynazister i kjempet mot politiet og venstreradikale i Hamburg.

Berlin: Under sammenstøtene mellom nynazister og motdemonstranter i den nordtyske byen Hamburg lørdag, ble 38 politifolk såret, opplyser tysk politi.

Da tyske høyreekstremister kunngjorde demonstrasjonen i Hamburg, strømmet 10.000 motdemonstranter til rådhuset under parolen «Hamburg viser sitt sanne jeg».

Stanset marsjen. Men i bydelen Wandsbek øst i havnebyen gikk det ikke like fredelig for seg. 4.400 politifolk var satt ut for å hindre sammenstøt mellom høyreekstreme og venstreorienterte demonstranter. Rundt 3.500 aktivister fra ytterste venstrefløy lyktes i å stanse marsjen med rundt 700 nynazister, men politiet havnet selv i kamper.

Demonstrantene kastet steiner, flasker og fyrverkeri mot politiet, som svarte med vannkanoner og pepperspray. Aktivistene satte også fyr på søppeldunker og satte opp veisperringer. 80 demonstranter ble pågrepet, og uroen fortsatte til langt utpå kvelden lørdag. Det er ikke kjent hvor mange demonstranter som ble såret.

Fredelig. Politisjef Wolfgang Kopitzsch er glad for at så mange mennesker demonstrerte fredelig for et åpent og tolerant Hamburg, men understreket at ingenting kunne rettferdiggjøre voldshandlingene.

Vanligvis har nynazistiske marsjer i Hamburg langt dårligere oppslutning enn motdemonstrasjonene de tiltrekker seg.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter