Nyheter

‘Skjønner at vi ikke traff musikalsk i Europa‘

Sverige vant Eurovision Song Contest – Norge og Tooji kom på sisteplass.

Svenske Loreen vant årets Eurovision Song Contest med låten «Euphoria». Tooji kom på siste plass i finalen.

– Jeg elsker dere så høyt. Takk for at dere har trodd på meg, jeg kunne aldri klart det uten dere, sa Loreen med en stor hvit blomsterbukett i hånden.

Hun fikk hele 372 poeng i lørdagens finale i Baku som skal ha blitt sett av 120 millioner TV-seere. Med 17 tolvere slo hun rekorden til Alexander Rybak som fikk 16 tolvere i 2009.

LES OGSÅ: Min Tro-intervjuet med Tooji – Hverdagsmagikeren

Første gang på 13 år. Det er første gang på 13 år at Sverige vinner eurovisionfinalen. Sist gang var det også en kvinne som sikret seieren til svenskene. Charlotte (Nilsson) Perrelli og «Take me to your heaven» vant i 1999.

Loreen var storfavoritt til å vinne finalen og ble hyllet av utenlandske, inkludert norske eksperter. Hun har tidligere deltatt i Idol og dubbet i en surfefilm, ifølge NRK. Sverige fikk stemmer fra alle land lørdag kveld, bortsett fra Italia.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang. Før vi kom hit ut i arenaen i dag gikk jeg 60 ganger i ring rundt svømmebassenget på hotellet vårt, sier den svenske kommentatoren Christer Björkman som er på plass i Baku til NRK.

Tooji helt sist. – Gratulerer Sverige! Vi har godt humør og skjønner jo at vi ikke traff musikalsk i Europa. Vi kunne ikke gjort noe annerledes og er fornøyd med innsatsen, sier Tooji til NTB.

Det ble ikke den store bursdagsgaven som Tooji hadde håpet på lørdag kveld. Norges håp i årets eurovisionfinale havnet på bunnen med skuffende sju poeng.

Tooji, som var tolvte mann ut, høstet applaus etter å ha opptrådt med poplåten «Stay», men han var ikke alene om å levere på scenen.

– Vi tar det med fatning og et smil. Det gikk ikke veien i år, men jeg er uansett veldig stolt av Tooji og danserne. De leverte et topp show, sier prosjektleder Stian Malme i NRK til NTB. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter