Nyheter

– Israel tilbød erstatning til ofre på Gaza-skip

Ni aktivister ble drept under aksjon.

Israel har tilbudt å betale 36 millioner kroner i erstatning til ofre for stormingen av hjelpeskipet Mavi Marmara i 2010, hevder en tyrkisk advokat.

Ni tyrkiske aktivister ble drept om bord på skipet da israelske styrker gikk til aksjon i mai 2010. Mavi Marmara ledet en konvoi på vei til Gazastripen for å bryte den israelske sjøblokaden av det palestinske området.

Det israelske forsvaret har flere erstatningssøksmål mot seg på grunn av hendelsen. Ramazan Ariturk, en av flere advokater som representerer 465 ofre og pårørende, sier til Reuters at den israelske regjeringen kom med tilbudet gjennom en utenlandsk ambassadør i Ankara for en drøy måned siden. Han hevder pengene skulle ha blitt betalt gjennom en jødisk stiftelse i Tyrkia, og at det skulle følge en «beklagende» uttalelse med utbetalingene.

– Jeg sa til ambassadøren at jeg mente tilbudet verken var passende eller moralsk riktig. Heller ikke ofrene eller de pårørende kunne godta det, sier Ariturk.

En anonym israelsk tjenestemann som tidligere har antydet at Israel ville erstatte ofrene uten å innrømme skyld, sier imidlertid at Israel ikke har fornyet tilbudet sitt. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter