Nyheter

Messer for motorsyklister

Lørdag fyller åtte motorsykler og trolig flere hundre MC-entusiaster Bragernes kirke.

Lørdag feires «Motorsykkelens dag» i Drammen med et stort MC-treff. Deler av festlighetene skal foregå i Bragernes kirke, hvor åtte motorsykler og sannsynligvis hundrevis av MC-entusiaster skal delta i gudstjenesten.

– Dette er en folkekirkelig hendelse som synliggjør den viktige rollen kirken har i samfunnet, mener prost Øystein Magelssen.

Inspirasjon fra Italia. Ideen til en motorsykkelmesse er hentet fra Nord-Italia. Etter at en apoteker med lidenskap for motorsykler samlet inn 20.000 underskrifter, gikk paven i 1947 med på å erklære madonnaen i byen Castellazzo Bormida motorsyklistenes skytsengel. Etter dette har motorsyklister fra hele Europa valfartet til Nord-Italia hver sommer for å delta på Madonna-treffet. Den viktigste begivenheten på treffet, er en katolsk gudstjeneste. Tusenvis av mennesker deltar, og representanter fra ulike land får kjøre motorsyklene sine inn i kirken, hvor de blir velsignet av biskopen.

– Vi har mye å lære av den katolske kirke når det gjelder å trekke hverdagslige elementer inn i gudstjenestene. Også motorsyklistene skal ha en naturlig plass i kirken, sier Magelssen.

Vil unngå oljeflekker. Han trengte hverken underskrifter eller pavegodkjenning for å si ja til å arrangere motorsykkelmesse. Det kommer imidlertid ikke til å foregå helt som i Italia.

– Motorsyklene blir trillet inn dagen før, og ikke kjørt inn. Dette blir gjort av praktiske hensyn, for ikke å få oljeflekker på teppet og del slags, forklarer prosten.

Selv om han har fått et par klager fra kirkegjengere som mener det ikke passer seg å bruke kirken til den slags, er Magelssen svært entusiastisk.

– Det gjør inntrykk at nyheten om denne messen har skapt så stor begeistring i MC-klubbene. Det er nesten utrolig at det kan komme mellom 400 og 600 motorsyklister, og vi er spente på om det vil mobilisere så bredt som forventningene tilsier.

Fordomsfritt MC-miljø. Prosten tror ikke MC-miljøet er mer kristent enn andre miljøer, men har inntrykk av at det finnes færre tabuer.

– En del andre miljøer ville kanskje hatt noen sperrer for å delta i en slik gudstjeneste, men motorsykkelentusiastene virker så fordomsfrie, påpeker Magelssen.

Lørdag klokka elleve braker det løs i Bragernes kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter