Nyheter

Flere helsebyråkrater etter sykehusreformen

Tallet på byråkrater fortsetter å vokse raskere enn antallet leger.

I sykehusreformen fra 2002 var et av hovedmålene å slanke byråkratiet ved sykehusene. Nå viser nye tall at det motsatte har skjedd.

Tallet på byråkrater fortsetter å vokse raskere enn antallet leger ved sykehusene, skriver Klassekampen.

Ikke-medisinske. Av i alt 12.335 nye årsverk i spesialisthelsetjenesten siden sykehusreformen ble innført i 2002, er 6.145 ikke-medisinske stillinger. I den samme tidsperioden har antall legeårsverk økt med 1.983, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Antall administrativt ansatte i spesialisthelsetjenesten har økt med 27 prosent, viser tallene.

Spesialisthelsetjenesten består av de somatiske og psykiatriske sykehusene, ambulansetjenesten og deler av rustilbudet.

Administrasjon. Overlegeforeningen reagerer på utviklingen. Leder Jon Helle sier sykehuslegene ikke får fordeler av den stadig større administrasjonen.

– Vi trenger og savner blant annet sekretærene. IKT-systemene er ikke gode nok til å erstatte dem. Opplevelsen blir derfor at økningen i personale til administrasjon og drift har kommet høyere opp i systemet, og vi mener det ikke har vært rett prioritering, sier Helle.

Administrerende direktør i Helse vest, Herlof Nilssen, forklarer utviklingen med at det blir stadig flere krav om rapportering.

– Jeg har ikke noe bilde av at vi har flottet oss med administrativ ansatte, men det er en del rapporteringsoppgaver som ligger på offentlig sektor, som er med på å forklare veksten, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter