Nyheter

Birkedal dømt til 60 dagers fengsel

Men den tidligere Frp-toppen ble frikjent for seksuelt overgrep og seksuell handling.

Tidligere Frp-topp Trond Birkedal er i Stavanger tingrett dømt til 60 dagers fengsel. 40 dager av straffen gjøres betinget. Han er frikjent for seksuelt overgrep og seksuell handling.

Birkedal kan dermed gå ut av rettssalen som en fri mann, ettersom retten regner de resterende 20 dagene som sonet da Birkedal satt i varetekt. Domsslutningen ble lest opp i retten foran et stort presseoppbud torsdag ettermiddag.

Frikjent. Retten frikjenner Birkedal for de mest alvorlige tiltalepunktene som gjelder seksuelt overgrep og seksuell handling med to 15 år gamle gutter. Han dømmes kun for de forholdene han har innrømmet, blant annet smugfilming av flere tenåringer på badet hans. Han har sagt at han vil ta sin straff for disse lovbruddene.

Massasje. Ekspolitikeren har hele tiden nektet for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel gutt på et hotellrom i Oslo. Han har også avvist at en massasje han ga en da 15 år gammel gutt i 2007 var en seksuell handling. Heller ikke gutten oppfattet det som seksuelt, selv om han i retten sa at han syns det var ubehagelig at Birkedal masserte rumpa hans og innsiden av lårene. Her er det imidlertid tolkning av lovteksten som gjelder.

Aktor ville i utgangspunktet ha ni måneder i fengsel for Birkedal, mens forsvarer Arvid Sjødin syntes betinget straff på 90 dager var passelig for det hans klient har innrømmet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter